Permanent hårborttagning med laser i Malmö

Bli av med oönskad hårväxt med laser!

Har du tröttnat på att ständigt behöva raka eller vaxa dig? Vill du bli av med din oönskade hårväxt? Då är permanent hårborttagning med laser lösningen för dig.

Triodus – nästa generations laser, det självklara valet för dig som vill bli hårfri!

Triodus är en högteknologisk kombination av laser där vi valt att jobba med Diodlaser 808nm och Alexandrit laser 755nm vilka är de mest eftertraktade lasermaskinerna på marknaden.

Vi kan genom en digital handenhet mäta upp den exakta energin för de önskade behandlingsområdet, vilket medför säkrare och mer resultatinriktade behandlingar för olika hud och hår typer. Handenhetens inbyggda kylsystem kyler även ner huden under behandlingen, medan temperaturen i hårrötterna inte påverkas. Genom denna avancerade teknologi minimerar man chansen av en skada jämfört med tidigare generations laser.

Oavsett om du vill snygga till din bikinilinje till sommaren eller ta bort hår från bröstkorgen, så tillhandahåller vi säker och modern laserutrustning som effektivt avlägsnar håret permanent och gör huden mjuk och len.

Permanent hårborttagning med laser i Malmö via Triodus

Permanent hårborttagning med laser i Malmö med Triodus

Vi är mycket stolta över att äntligen kunna erbjuda hårborttagning med laser och även vara den enda kliniken i Malmö som kan erbjuda laser med Triodus. En säker permanent hårborttagningslaser utvecklad av Victus Medical Clinic.

Anpassad behandling efter hår och hudtyp

Triodus jobbar på olika våglängder, vilket medför säkrare behandlingar och resultat för olika hud och hårtyper. Alexandrit laser 755 nm rekommenderas för ljusare, tunnare hår på ljusa hudtyper. 755 nm erbjuder den kraftfullaste energiabsorptionen av melanin.

Diodlaser 808 nm rekommenderas för mörkt hår på mörkare hudtyper, vilket är den klassiska våglängden inom hårborttagning med laser.  Denna våglängd ger djupare penetration av hårfollikeln.  Genom en måttlig melaninabsorption är denna typ av laser säker för mörkare hudtyper. Viktigt är att håret är mörkare än huden för bäst resultat.

 Fördelar med hårborttagning via Triodus:

1 - Permanent hårborttagning laser I stort sett en smärtfri behandling

2 - Permanent hårborttagning laser Behandlar de flesta hår och hudtyper

3 - Permanent hårborttagning laser Snabba och effektiva behandlingar

4 - Permanent hårborttagning laser Behandlar säkert alla områden

5 - Permanent hårborttagning laser Mycket kraftfull kyla

6 - Permanent hårborttagning laser Behandlar kunder året runt även på sommaren

7 - Permanent hårborttagning laser Bekväm metod för att ta bort oönskad hårväxt.

Permanent hårborttagning med laser - Vår klinik

Inledande konsultation inför hårborttagningsbehandling.

Som kund hos oss får du alltid en inledande konsultation samt ett upplägg för din behandlingsplan och ett kostnadsförslag på planerad kur. Konsultationen är till för att ta reda på dina förutsättningar, så att vi kan göra vårt bästa för att göra dig nöjd. Vi rekommenderar alltid att du ringer och bokar om du är osäker på något eller har några frågor.

I en konsultation börjar vi alltid med att gå igenom de ytor du vill behandla och hur du ska sköta din hud både före och efter behandlingen. Vid en konsultation bör håren synas så att dessa kan bedömas. Vi vill kunna se hårets färg, hårtyp och växttäthet.

Boka gärna en extra konsultation via vår onlinebokning om du är osäker och vill konsultera först. Konsultationen tar ca 20 minuter och kostnaden får du tillgodoräkna dig när du bokar din behandling.

Boka din hårborttagning idag!

Information om laser och hårets växtfaser

Hårstrået har tre olika växtfaser, anagenfas, katagenfas och telogenfas. Det är bara i den anagenafasen (tillväxtfasen) som lasern kan ödelägga hårsäckarna. Pigmentet i hårstrået leder värmen ner i hårsäcken och vid 70 grader förstörs hårsäcken och inget nytt hår kan växa tillbaka.

Det behövs upprepade behandlingar ca 6-8 behandlingar med ett intervall på 6-8 veckor beroende på behandlings området, det beror på att ca 20 % av håren är i tillväxtfas vid varje behandlingstillfälle.

Cirka 3 veckor efter behandlingen börjar hårstråna ramla av, de hårstrån som där efter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen och då är det tid för nästa behandling igen. De flesta hår och hudtyper går att behandla men generellt säger man att ju mörkare hår och ljusare hud desto snabbare resultat. Vitt, grått och rött hår reagerar inte på behandlingen eftersom det inte finns något pigment i hårstrået som leder värmen.

I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt. Konsultera alltid med oss ifall du upplever något avvikande.

Under behandlingstiden får du inte vaxa eller plocka området, då detta påverkar växtfaserna, men det går bra att raka eller klippa håret. En månad innan och en månad efter behandlingen ska kunden avstå från direkt solning och huden måste vara sin naturliga färg för att få behandlas. Avstå från träning, massage, bastu de närmsta 24 timmarna efter behandling. Du bör också undvika sol och alltid använda ett solskydd med faktor 30 till 50 på det behandlade området.

Hur fungerar det?

Nedanstående bilder visar hur en hårsäck i anagena (växande) fasen reagerar på behandling med laser.

Permanent hårborttagning med laser - Steg 1

Steg 1:  Behandlingaområdet decinfeceras och rakas

Permanent hårborttagning med laser - Steg 2

Steg 2: Den nedkylande gelén appliceras

Permanent hårborttagning med laser - Steg 3

Steg 3: Laserbehandlingen påbörjas

Permanent hårborttagning med laser - Steg 4

Steg 4: Temperaturen stiger i hårsäcken

Permanent hårborttagning med laser - Steg 5

Steg 5: Det översta hudlagret kyls ned av gelén

Permanent hårborttagning med laser - Steg 6

Steg 6: Temperaturen i hårsäcken når 70°C

Permanent hårborttagning med laser - Steg 7

Steg 7: Proteinerna denaturerar dvs proteinet i hårsäcken förstörs

Permanent hårborttagning med laser - Steg 8

Steg 8: Den aktiva hårsäcken dör. Nytt hår kan inte bildas igen i hårsäcken

 Skillnaden mellan hårborttagning med Laser och IPL

Laser vs IPL - Skinglow clinic - Permanent hårborttagning laser

 

IPL: Laserstrålning med intensivt pulserat ljus (IPL) används vid vissa kosmetiska behandlingar, bland annat för att ta bort rynkor och hårväxt.

IPL spelar en viktig roll vid behandling av hudpigmentering och fina blodkärl, men det är inte den mest effektiva behandlingen för hårborttagning. En IPL-maskin producerar ett brett spektrum av våglängder som inte kan fokuseras på en koncentrerad stråle. En rad olika våglängder sprids på olika djup, bara några av dessa kommer att vara effektiva för hårreduktion. IPL penetrerar också på en mer grundnivå, det betyder att tjockare djupare hår inte behandlas effektivt.

Är man ute efter att ta bort hår permanent är det helt klart bättre att använda sig av en maskin som är skapad just för ändamålet, utan att påverka omkringliggande vävnad.

Nu fick ni en liten utbildning i hårborttagning med laser. Det är viktigt att du som kund förstår vad vi vill förmedla så att du i din tur kan välja rätt klinik, främst för din egna säkerhet men även för bästa möjliga resultat.

Skulle du exempelvis få för dig att sola eller liknande, något som inte är rekommenderat efter en laserbehandling då kan slutresultatet påverkas givetvis. Därför är det av stor vikt att åtminstone ha lite insikt i vad som gäller.

Välj en auktoriserad hudterapeut som har gått en gedigen laser utbildning för din egna säkerhet!

Ring in till oss och boka en konsultation eller om du har några funderingar, hjälper vi dig gärna.

Ta kontakt idag!